nyckel med elektronik

Det här är ASSA i korthet

ASSA är Sveriges ledande leverantör av lås- och säkerhetslösningar till såväl proffskunder som konsumentkunder. ASSA utvecklar lås och integrerade säkerhetssystem för dörrmiljöer.

Våra produkter kännetecknas av kvalitet, säkerhet och design. Vårt heltäckande sortiment av produkter och tjänster gör att vi kan skräddarsy säkerhetssystem med en tilltalande design, som passar just dina behov. Som kunskapsföretag bevakar och driver vi kontinuerligt utvecklingen av lås- och säkerhetsfrågor.

En lång historia bakom oss

ASSA grundades 1881 av August Stenman. Idag är ASSA även ett starkt varumärke internationellt med etablerade positioner i USA, England, Holland, Tyskland, Baltikum och Asien.

ASSA omsatte år 2013 drygt 1 000 MSEK med hjälp av cirka 350 medarbetare. Produktionen är förlagd till Eskilstuna, med säljkontor i Stockholm, Eskilstuna, Göteborg och Malmö.

ASSA var bland de första företagen i Sverige som erhöll ISO 9001-certifiering och vi är idag även miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Vår kundkontakt sker idag ofta genom vårt rikstäckande nät av återförsäljare. De och våra säljare hjälper dig med säkerhetsanalys, projektering, installation och service.

ASSA ingår i ASSA ABLOY-koncernen som är världsledande inom lås- och dörrlösningar som uppfyller slutanvändarnas krav på trygghet, säkerhet och användarvänlighet. Koncernen har cirka 43 000 anställda och en omsättning på cirka 47 miljarder SEK.

Söker du produkter för hemsäkerhet?

Titta in på våra sidor för konsumentprodukter. ASSA erbjuder lösningar för säkerhet och lås i privata bostäder.

Vill du veta mer om vårt övriga produktutbud?

Titta in på våra produktsidor där du hittar allt från lås, cylindrar, passersystem, dörrautomatik till panikreglar och kodlås.

Senaste nytt

 • 2014-03-26

  Code Handle Door är både smart och snyggt

  Läs mer

 • 2014-02-13

  ASSA säkrar upp Chalmers

  Läs mer

 • 2014-01-13

  Träffa ASSA på Skydd & Säkerhet

  Läs mer

 • 2014-01-03

  Läs senaste numret av vår kundtidning Profilen

  Läs mer

 • 2013-09-30

  Ny anpassningsbar kortläsare från ASSA

  Läs mer

Läs alla nyheter