Bostadsrättsföreningen Södra Hamnen har fått en enklare vardag med ARX

/global/scaled/4341x1885x1078x885x1000x435/Other-ASSA-SE-Losningar-Referenser-Bilder-ref-sodrahamnen-1.jpg

Bostadsrättsföreningen Södra Hamnen är en av de största föreningarna i Luleå, med drygt 300 lägenheter och ungefär 700 boende.

Bygget av föreningen påbörjades 1989 och efter dryga tjugo år var det, enligt underhållsplanen, dags att se över låssystemet.

Brf Södra Hamnen ville ha ett tryggt-, enkelt- och lättadministrerat system. Porttelefoni som fungerar med mobiltelefoner, var ett grundläggande krav. Detta i kombination med passersystem för entrédörrar och dörrar till gemensamma utrymmen.

Passersystem med ASSA ARX

– Systemet skulle också vara framtidskompatibelt, om vi till exempel vill uppgradera med datorbokning av bastu eller tvättstuga eller integrera alla lägenhetsdörrar. Valet föll slutligen på passersystemet ASSA ARX, säger Christer Ejderberg, vice ordförande i Brf Södra Hamnen.

Idag öppnar de 700 boende i bostadsrättsföreningen Södra Hamnen entrédörrarna med en tagg. Porttelefonerna vid entréerna fungerar med alla operatörer och med både fast- och mobil telefoni. Med samma tagg bokar de boende tid i någon av de två bastur som finns och låser upp garage, tvättstuga, förråd, cykelrum och soprum.

För närvarande pågår diskussioner om fjärrstyrning av föreningens garageportar - för naturligtvis är även dessa möjliga att integrera i ARX-systemet.

Vill du veta mer om hur ASSA passar dina säkerhetsbehov?

På våra sidor Arkitekt & projektering berättar vi vilket stöd och hjälp vi kan ge i projektering av en dörrlösning. I sidorna För företaget finns det mesta du behöver veta om vårt produkterbjudande.