Passersystem med SMARTair™ skapar trygghet i BRF Solhaga i Örebro

/global/scaled/2000x870x0x132x1000x435/Other-assa-se-losningar-referenser-bilder-brf-solhaga-orebro-toppbild.jpg

I bostadsrättsföreningen Solhaga i Örebro går trivsel, bekvämlighet och trygghet hand i hand. En del i detta är passersystemet SMARTair™ från ASSA.

Nytt låssystem del i omfattande renovering

Bostadsrättsföreningen Solhaga, med närmare 700 lägenheter, har genomgått en omfattande renovering och varje år investeras mellan fem och sex miljoner kronor i olika renoveringsprojekt.

– Nyligen bytte vi bland annat låssystem och satte in nya säkerhetsdörrar, berättar Börje Larsson, föreningens ordförande. I de gemensamma lokalerna i Solhagagården och vid övriga entréer i föreningen sitter en väggmonterad, offline ASSA SMARTair™-läsare. Dörren öppnas när en nyckelbricka nuddar vid läsaren. Totalt har flera hundra dörrar försetts med denna typ av läsare.

Passersystem utan varken nycklar eller kabeldragning

– Tidigare tappade de boende ofta sina nycklar och obehöriga kunde också ta sig in i trapphusen, berättar Börje Larsson. För att öka tryggheten och säkerheten valde vi SMARTair™ från ASSA och beröringsfria nyckelbrickor som är enkelt att använda. Nu slipper vi nycklar. En förlorad nyckelbricka kan ju enkelt spärras. SMARTair™ var också ett kostnadseffektivt system eftersom vi slapp dyrbar kabeldragning.

– Vi har lämnat ut tusentals nyckelbrickor, varje lägenhet får tre stycken. Jag programmerar nya nyckelbrickor via min PC och lämnar ut brickorna till de boende, berättar Sanna Andersson på HSB som administrerar SMARTair™ från ASSA på uppdrag av Solhaga.

En bekväm säkerhetslösning

– Lösningen är enkel att installera, använda och administrera, säger Lena Kronborg. När verksamheten förändras kan systemet snabbt anpassas. SMARTair™ är vad vi brukar säga, ett offline passersystem vilket innebär att man inte behöver dra kablar och ofta heller inte ha tillgång till nätverksuppkoppling eller ström till dörren. Trots det kan användaren styra var, när och hur länge en person ska ha behörighet. Det gör SMARTair™ till ett mellanting mellan avancerade online-system och mekaniska nycklar.

Det är CERTEGO (tidigare Swesafe) i Örebro som har projekterat och installerat SMARTair™ från ASSA i BRF Solhagas fastigheter.

Läs mer om SMARTair™.